Világosnál világosodni



A hétvégén csapatban részt vettem az Ultrabalaton futóversenyen. Itt a Balatont kell körbefutni, az össztáv 212km. Egyéni, kétfős, ötfős (3-4-5) és tízfős (6-10) formában lehetett indulni. Nekünk ötfős volt a váltónk, és sokakkal ellentétben, nem több rövidebb távra osztottuk fel a 212km-t, hanem öt nagyjából egyenlő részre. Azaz, előzetesen jutott mindenkinek egy-egy maraton. :)
Az időjárás persze a hétvégére romlott el, bár futóidőnek igazán kellemes volt. A strandolást viszont passzoltuk. Szombat délben volt a rajt Tihanyban, én pedig a negyedik futóként az éjszakai szakaszt vállaltam be. Az első futónk kapott egy kis zivatart, erős szelet, ami miatt a harmadik futónk egy szakaszra idő előtt bekapcsolódott. A második futónk egy villámgyors léptű atléta volt, aki kb. 4perces ezrekben rohanta le a saját negyven km-ét. A harmadik futónk félúton elrontotta a gyomrát valamelyik frissítővel, de egy kis hányás és pihenés rendbe tette. :) Addig az első szakaszt futó srác állt be helyette, és tett a reggeli 36-hoz még vagy 15km-t.
Én este 21h-ra értem Balatonszárszóra, a társak az előzetes becslések szerint éjfél és éjjel egy óra között voltak várhatóak. Amíg nem jöttek, segítettem kicsit a pontőrőknek, mert néha igen sok csapat váltott ezen a ponton és nem győzték a frissítőket pótolni, plusz az időmérésre, rögzítésre is figyelni. Végül éjfél felé érkezett a hír, hogy mindjárt itt vannak. Megkaptam a rajtszámom, két fejlámpát, elsütöttünk egy fényképet, és már futottam is. Míg farmerban fáztam az ácsorgás közben, futás alatt semmi gond nem volt. A rövidgatya pont jó volt, talán felülre került túl sok ruha. Néha, ha kicsit jobban fújt a szél, rámtapasztotta az átizzadt felsőket, és akkor fáztam kicsit, amúgy kellemes idő volt. 41km volt nekem is becélozva, de a tavalyi Ironman óta nem futottam. Megbeszéltük, féltávnál jelentkezek, és maximum előre hozzuk a következő váltást. A fejlámpát nemigazán kellett használni, nekem elég volt a világítás, csak ahol nem volt két település között lámpa, ott kapcsoltam fel. Most először nem vittem órát, pulzusmérőt, úgyhogy semmilyen adatom nem volt menet közben. Érzésre jó volt a futás Siófokig, ami 22km-t jelentett, de onnan nagyon belassultam, inkább már csak bele-belefutottam a sétálásba. A combjaim, főleg a feszítők elszálltak, ezért két szakasszal hamarabb, Balatonvilágosnál, pont 34km-nél adtam át a stafétát az egyetlen lánynak a csapatban. Gyönyörűen kivilágosodott, lámpa már nem kellett, nagyon szép volt a napfelkelte. Már amit láttam belőle, mert eldőltem egy autó hátsó ülésén és aludtam. :) Majd két-három órát normális körülmények között is sikerült abszolválni az alvásból. Végül Nóra elé mentünk az utolsó szakaszokra, mégiscsak 52km lett így a távja, és ennyit még nem is futott. Nagyon gyorsan haladt, 3:33-as maratoni részidőt produkált, és ezután is csak minimálisan lassult. Tihanyban a végén viszont kicsit eltévedt, ami inkább idegileg volt fárasztó, mint fizikailag. Mindenesetre hamar meglett a cél, és 21:13:36-os idővel lezártuk a kört.



Kaptunk érmet, pólót, bort! :), Nemzeti Sportot, egy kis esőt. Megbeszéltük az élményeket, majd elindultunk haza. Valahogy kibírtam még ébren délután ötig, utána viszont ledőltem aludni, és csak másnap reggel ébredtem fel, szokásos időben, hogy beérjek a hétköznapi robotba. :)
Összességében egy nagyon jó hétvégén vagyunk túl. Jó kis csapat alakult ki, sok tapasztalatot szereztünk, jövőre ezekből kiindulva cél csak a jelentős időjavítás lehet. :)

Ricsi

Megjegyzések

Juci SFG üzenete…
Azannya! Ez már igen!
Nagyon-nagy gratulám a csapatnak és a csapattagoknak is :)
Ricsi üzenete…
Köszi, Juci! Igazából a többiek voltak nagyon jók, én most csak lassítottam a csapatot. :)
Anikó üzenete…
Gratulálok én is! :)
Te mindig olyan jókat sportolsz. :)
Névtelen üzenete…
Nagy-nagy gratula!
Bajzáth RKC
Ricsi üzenete…
@Anikó, Attila: köszi! :)
Jövőre összerakhatunk egy kettlebelles váltót is. Csapatépítésnek sem utolsó. :)
Balázs Csata üzenete…
Rettenet nagy grat Ricsi, szeretem olvasni a dolgaidat, mindig motivál!!!!!
Ricsi üzenete…
@Balázs: köszi szépen, megtisztelsz!
Anikó üzenete…
Én támogatom az ötletet! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat