Fitnesz-guggolás verseny

A Fitparádén voltam a hétvégén a 360Gym és a Tacticalshop közös standján. Kihívásként az Elite Kettlebell Club feladatait lehetett végrehajtani, és természetesen minden kedves kezdő érdeklődőnek is bepillantást biztosítottunk a kettlebell-edzés világába. Néhány szkanderversenyző is megtalálta magának a bellt, gondolták, megfelelő a forma és a súly a jó kis bicepszezéshez... :) Sajnos, az EKC-ra még senki sem érezte magát felkészültnek, de sokakat agitáltam, hogy jövőre tesztelje le magát. Számunkra a szombati nap volt a pörgősebb, a fitnesz-versenyzőket és a nézőket aznap jobban érdekelte a bell, vasárnap a fekvenyomó bajnokság és a testépítő verseny elszippantott mindenkit. Bááár, a program vége felé az egyik testépítő srác a saját zenés körén két kis, talán 8kg-os, bellt használt, hogy nagyobb feszítettséget érjen el pár lassú, nyújtott karú körzéssel és kitartással. 

Na, de hogy a cím is értelmet nyerjen, szombaton az egyik standon az erőemelő programok után meghirdettek egy "fitnesz-guggoló" versenyt :), ahol a saját testsúlyunknak megfelelő súllyal kellett guggolnunk. Az nyer, aki a legtöbbet guggolja. Külön nézték a férfiakat és a nőket. Épp ott voltam, regisztráltam, és a sorsolás után rögtön én is guggoltam elsőként. 82kg-os testsúllyal 82.5kg-os rúddal kellett guggolnom. Olyan jól sikerült, hogy 63 ismétlés után tettem vissza a rudat a helyére. Még volt bennem pár ismétlés, de így első próbálkozásra nem éreztem, hogy szét kell szakítanom magam. Jövőre 101-ig meg se állok. :D Persze, az izomláz most is hatalmas. Ez a 63 pedig az első helyre volt elegendő, 45 és 34 ismétlések kellettek a dobogó további fokaihoz. A nőknél volt valaki, aki 64 ismétlést csinált, ez az előnye, ha nem elsőként indul valaki. :)

Barna jóvoltából videó is készült:


Ricsi

Megjegyzések

Sanyi, a gratuláló gyerek üzenete…
Hi-Hi!
Érdekes volt látni, ahogy a kezdetben kissé közömbös (sőt talán lenéző) arcok lassan átmennek hitetlenkedővé. Én már a helyedben (elnézve a kivitelezést és a kívülről látható erőlködést - már amennyi látszott) elmentem volna 82-ig, csak hogy stílusos legyek...
Remélem aztán már más szemmel méregették a golyós standot!
Gratula!

Az EKC talán kissé meredek kihívás egy utcáról betévedőnek és a standok közt sétálgatónak, de még egy régóta golyózónak is. Te miért is nem próbáltad? :-)
Sanyi, a gratuláló gyerek üzenete…
Ja, meg mi volt a díj?
82,5 kg protein?
Ricsi üzenete…
Köszi szépen!
Az biztos, hogy vasárnap már megtaláltak a belles standon. :)
Basszus, a 82 eszembe sem jutott, pedig tényleg stílusos lett volna ott abba hagyni.
Díjként egy érmet, emléklapot és egy energiaitalt kaptam. Asszem, nem ez volt a lényeg. :) 82.5kg proteinből 80-at tuti eladtam volna. :D

Hát, az EKC-ra nekem is gyúrni kell. Főleg, ha nem fogyok vissza a 36-os bellhez. :) A 36-os esetén a nyomás és a guggolás egy hónapos rákészülést igényelne, a húzódzkodással 24-28kg-nál tartok, a török nem kérdés semelyik súllyal sem.
Zsolti üzenete…
Szia Ricsi,

fogadd őszinte gratulációnkat!

- Flóra és Zsolti
Sanyi, az érdeklődő gyerek üzenete…
Szerintem az ottani srácok a testalkatodból ítélve 20-nál nemigen néztek ki belőled több guggolást! :-)

Hát azért a 82,5 kg az ölég messze van a 68-76 kg-os intervallumtól, mert gondolom, itt kell 36kg-os bellt használni. Persze, ha a testsúly feléhez legközelebb eső bell számít.
Vagy másképpen számoljátok?

Mert lehet úgy is, hogy amit meghaladt a testsúly fele, az a bell a munkaeszköz. Ekkor 72-79,99 kgra tolódik a 36-os golyót használók testsúlya.

Akkor hogy is?

Kis testsúly esetén mennyivel megy a snatch?
Nagy testsúly esetén felső limit a @48, vagy vittetek ki nagyobb golyót is?

Kérdések-kérdések...
Bajzáth Attila üzenete…
Gratulálok!
Bajzáth
Angi üzenete…
Gratulálok! Megnézném azt a csajt is! Nem semmi... nincs videó?
Ricsi üzenete…
@Flóra, Zsolti, Attila, Angelocska: köszi szépen! Videó mások guggolásáról nekem nincs, sajnos.

@Sanyi: az első számolás a helyes, azaz 68-76kg között kell mozogni a 36kg-os bellhez. Nagy testsúly esetén a felső határ a 48kg-os bell. Kis testsúlynál pedig a snatch esetén, gondolom, bár ez nincs leírva semelyik honlapunkon sem, az RKC vizsga szabályzata a mérvadó, ahol a férfiak 60kg alatt és/vagy 50 év felett a 20kg-os bellt használhatják. Ugyanez a nőknél 56kg alatt és/vagy 50 év felett érvényes a 12kg-os bellre.

A tavalyi RKC II előtt télen hasonlóan 82kg voltam, akkor befogytam 76kg alá. Most jobban szeretnék a 40-eshez hozzáerősödni.
Kakashi, a másolónindzsa üzenete…
A meglévő programoddal meg is van rá az esélyed tavaszra! Persze, ha még a télen nem szedsz fel több mint 2,5 kg-ot sütikből. :-)
A jelen edzésedet továbbra is jónak tartom: egyszerű és ütős. Januártól másolom is. Remélem, nincs jogdíj...
Ricsi üzenete…
@Kakashi: hááát, sütimentességet nem tudok garantálni, ünnepek jönnek vagy mi. :) De, ha mind Paleo Daubner beigli lesz, akkor ugye nem lehet gond? :D
Mindenesetre igyekszem elkerülni a további összsúly növekedést. A heti egy 24h-s böjt tök jól működött tavasszal, most is rendszeresíteni kell újra.
Az edzésterv nagyon nem jogdíjas, örülök, ha tetszik, kipróbálod, használod!
Juci SFG üzenete…
Hát ez király :) Nagyon gratulálok, Ricsi!
Ezexerint történnek értelmes dolgok is azon a buta Fitparádén.
Ricsi üzenete…
@Juci: Nagyon köszi szépen! Ha jól körülnézünk, találni ott is jó dolgokat. :)
MáT üzenete…
Gratula Ricsi! Ez azért tényleg elég komoly. Vhogy eszembe jutott Lacee 80kg - 100 ismétlése, és ugye ô egy állat :-), szóval ez a 63 is lassan UFO kategória ;-)

Én a 74kg-mal régebben azt hittem, hogy átcsúszok a 40kg-os kategóriába, amivel a nyomás esélytelen lenne, de a 36kg meglenne. TGU kis készüléssel talán, Snatch-hez meg közöm nincs :-)...és nem is lesz :-)
Ricsi üzenete…
@MáT: köszi szépen!
Amilyen jó vagy az erőgyakorlatokban, 3-4 hónap rákészüléssel simán menne a snatch is! Töröközni mindig nagyobbal kell tudni, mint ami a max. nyomásod. Az a legkönnyebb mind közül. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat