RKC másfél

Először is gratulálunk minden új RKC I-es és RKC II-es oktatónak!

Időrendben, a Super Lats szemináriumtól haladva, jött a szerda, ahol kipihentem a keddet. :) Majd csütörtökön még mindig azt láttam a mérlegen, hogy 40dkg-ot le kell még adni péntekre. Ez jól felhúzott, és egy kis aerob edzéshez folyamodtam, hogy megoldjam a problémát. Egy félmaratont húztam le az evezőgépen. A végére pedig jól kiizzadtam két kilogrammot. :D

Concept2, 21098m:
1:30:27.7, 2:08.6/500m, 28s/m, drag factor: 140
1. 5000m: 21:45.5, 2:10.5/500m, 29s/m
1. 5000m: 21:40.5, 2:10.0/500m, 27s/m
1. 5000m: 21:25.5, 2:08.5/500m, 28s/m
1. 5000m: 21:17.9, 2:07.7/500m, 28s/m
+1098m: 4:18.5, 1:57.7/500m, 31s/m

Elég könnyű volt, és végig tudtam valakivel beszélgetni. A Concept2 honlapon könnyűsúlyban ez most a kilencedik legjobb idei idő a félmaratoni távon. :)

Péntek reggel Adrival már izgatottan vártuk a képzés kezdetét! Igen, Adrival, mert úgy alakult, hogy két hete eldöntöttük, hogy Ő is jön. :) Én nagyon vártam a mérlegelést, és végül meglett az eredménye a csütörtöki evezésnek, mert 73.7kg-ot mértünk hivatalosan. Kicsit túl is lőttem a célon...
Adrival, Jucival, Péterrel és négy külföldivel alkottuk Geoff Neupert csoportját. Mivel télen lenyomtam Geoff kiváló Kettlebell Burn programját, kíváncsian vártam, milyen lesz élőben az általa irányított csoportmunka. 360Gym Albert és Ervinátor voltak az asszisztensek, Velük igen jól jártunk.


A nap első órájában az asszisztensek vizsgáztak, majd mérlegeltünk, és utána neki is estünk a bemutatkozásnak, majd az erőteszteknek. Kicsit kevés időm maradt az energiákat pótolni, zabáltam be a szendvicseket, és ittam az izotóniás italt. Az első teszt a nyomás volt. Adri simán kinyomta a 16kg-ot, én kinyomtam a 36kg-ot. Csak nekem a csípőm túlment a váll vonalán, és ez már side press-nek minősül, ezért ezt Geoff nem fogadta el. Jött a húzódzkodás. Ez volt az, amire Adri egyáltalán nem készült, mert alapvetően nem volt tervben ez a képzés, így ez, érthetően, nem is sikerült. Nekem a nyáron elvégzett munka után, mondhatom, sima ügy volt 24kg-mal felhúzni magam. A snatch-teszttel zártuk az első vizsgát. Öt perc alatt 100 szakítás, Adrinak 16kg-mal, nekem 24kg-mal. Hármasával csináltuk, mi a második körben, így végig figyelni tudtam, ahogy Adri gyorsabban snatch-elt, mint én. :) Mindketten időben befejeztük.
Ezután még pénteken végigvettük a Level I anyagát, pontosítottunk, gyakoroltunk, majd jött a függeszkedésben lábemelés, a húzódzkodás és az egylábas guggolás, amik már a Level II anyagai. Rendesen elkészültek a lábaink, megdolgoztattuk a hátunkat, karjainkat, hasunkat. Végül levizsgáztunk a Level I anyagából. Geoff-nél minden egyes ember zsinórban mutatta be a kötelező technikákat: double swing, turkish get up, double clean, double squat, double press, snatch. Pihenő pár levegővétel volt. :) A lányoknak egy vagy kettő 16kg-os bellel, nyomást 12kg-os bellel, a fiúknak egy vagy kettő 24kg-os bellel kellett dolgozniuk.
Szombaton további haladó technikákkal foglalkoztunk, miután átismételtük a pénteki anyagot, azaz jött a viking push press, a push press, a jerk, double jerk, windmill és végül a bent press. A viking push press-nél a VO2Max snatch-hez hasonlóan kis súlyt használtunk, a többinél maradt a snatch-size bell. A nap végére pépessé edzettük a vállainkat. :) De rendbe rakták a technikákat. Ez igaz volt a pénteki napra is, rengeteg új dolgot tanultunk meg mindegyik gyakorlatról, és addig hajtottak, amíg közel tökéletes nem lett a kivitelezés. A nap végén azért csak kinyomtam a 48kg-os bellt is a bent press technikával. :) Igaz, ezt már többször produkáltam, de most a javított technikával is sikerült. Rif is megdicsérte! :)
Szombat este volt még egy közös vacsora, mely után otthon 79kg-ot mértem. Kicsit durva változás a péntek reggeli után.
Vasárnapra eléggé nyomott erőszinten voltunk. Átvettük az összes új technikát, majd Péter vezetésével gyakoroltunk egy nagyon kellemeset és Ginastica-ztunk egy kiválót nagyon hangulatos zenére. Minden képzésen hasonló módon kéne bemelegíteni, idegrendszert nyugtatni, felfrissíteni. Ebéd előtt megpróbáltam újra kinyomni a 36kg-os bellt, de megint csak side press volt. Nem erőltettem tovább, tudom, hogy még pár hét edzés és meglesz a szép military press. Ebéd után még átbeszéltük a nyitott kérdéseket, majd jött a technikai vizsga a Level II anyagából: egylábas guggolás, viking push press, double jerk, windmill. Volt egy kis izgulás, mert igazán double jerk hangsúlyos volt az egész szombati nap, és minden kis részletre nagyon figyelni kellett. Adri a 2*16kg-os jerk-ben bizonytalankodott kicsit, amiért azt három hónapon belül újra be kell mutatnia, de ez sima ügy lesz. Nekem, szerencsére, minden sikerült hiba nélkül. A technikákat tekintve egyedül a Team Neupert-ből. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a többiek ne tudnák ugyanazon a szinten a technikákat. Mindenkibe rendesen beleverték, de a hétvége szellemi és fizikai fáradsága okán nagyon könnyű volt egy kis hibát véteni.
Összességében egy kiváló, és ... nagyon fárasztó hétvégén vagyunk túl, ahol Adrival a Level I-et megújítottuk, és a Level II-ből mindkettőnknek maradt bemutatni valója. Adrinak a húzódzkodásra kell készülnie a következő három hónapban. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerül is, hacsak egyéb céljaink elérésében nem lépünk előrébb.
Nekem maradt a nyomás szépítése, tökéletesítése. Ez lehet, hogy már a hét végén menne, amolyan edzés utáni szuperkompenzáció eredményeként, de nem sietek.
November közepéig így is-úgy is feltesszük ide a Level II-ről szóló bizonyítványt!

Végül, de nem utolsó sorban, köszönjük Elenának, Péternek a szervezést! Geoff Neupertnek, Mark Reifkindnek, Péternek a kiváló tanítást! Az asszisztenseknek, kiemelten 360Gym Albertnek és Ervinátornak, a sok segítséget! A lányoknak a Girl Powert! :) Patkó Péternek a három napi közös munkát, a sofőrködést (ezt 360Gym Ferinek is). Viktornak a fényképeket! A Team Neupertnek pedig a jó hangulatot!

Adri&Ricsi

Megjegyzések

Sanyi, a matróz üzenete…
Gratulálok ehhez a másfél RKC II-höz és ha kicsit háttérbe szorítod ezt a sok-sok pados evezést, biztos hamar meglesz az a @36-os MP!
Nem is értem, ez a Concept2 egy új szerelem? Akkor már inkább „Anyám, ha szeretsz egy kicsit, vegyél egy csónakot” :-)
Károlybácsi üzenete…
Gratulálok mindkettőtöknek, a maradék fél meg simán meglesz!:)
Névtelen üzenete…
Gratulálok! Bajzáth RKC
Névtelen üzenete…
Gratulálok mindkettőtöknek! Azt a kicsit meg simán hozzátok egy pár héten belül :-)
fegyenc.com üzenete…
Gratulálok mindkettőtöknek, simán meglesz az a maradék fél, ha kicsit készültök rá. :)
efg üzenete…
Hatalmas gratulációm mindkettőtöknek, a többi sem fog sokáig váratni magára. :)
Hajrá!
Ervin üzenete…
Power to you!
:)
Ricsi üzenete…
Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat!

@Sanyi: az evezés nagyon jót tett a húzódzkodásommal, amellett a crossfitben sem elhanyagolható a jelenléte, plusz az aerob mozgáshoz való vonzódásomat is ebben élem most ki. :) Nem evezek túl sokat most sem, hiszen egy kezdő edzéstervet tervezek végig csinálni, nem haladót. ;-)
De tényleg többet fogok nyomni a következő hónapban és meglesz a feszes military press!
Balázs Csata üzenete…
Gratulálok Adri és Ricsi, nem kis teljesítmény! A két pótlás max 1 hét :))). Még 1 x gratulálok!
Juci SFG üzenete…
Nagy szeretettel gratulálok mindkettőtöknek itt is :)
Szép munka volt!
Ricsi üzenete…
@Juci, Bazsi: köszi szépen Nektek is! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat