Hungarian Cross Challenge, 2. forduló

Vasárnap került sor a 2. fordulóra az idei Hungarian Cross Challenge csapatbajnokságon. Úgy alakult, hogy hazajöttem a pihenésből, és nem volt csapat, pedig előtte leszerveztem, és reméltem, hogy egy hónap kihagyás után nekem nem kell versenyeznem. Hát, nem így lett. :) Egy hét telefonálgatás után péntekre összeállt egy csapat "friss hús". :) Legalábbis crossfit terén. Ács Feri, RKC kollégám a 360Gym-ben, vállalta először, majd beszervezte Nagy Barnabás RKC barátját. Végül a másik munkahelyemen egy kollégám és kettlebelles "áldozatom" :) ajánlotta egyik közös kollégánkat, Nagy Károlyt. Meglett a négy férfi versenyző, nőt továbbra sem találtunk, így megbeszéltük Harmat Ákossal, hogy az a három pont az övék, és hozhatnak egy saját lány versenyzőt, aki le tudja magát tesztelni a jövő heti utolsó forduló előtt.

A mérlegelés során Karesz 65kg-ot, Feri 79kg-ot, Barna 80kg-ot és én 77kg-ot nyomtam. Ezért több lehetőségünk is adódott a súlycsoportok elosztására. Karesz helye egyértelmű volt a -70kg-os kategóriában. Feri nyerte meg végül a -80kg-os csoportot, Barna a -90kg-ot és én bevállaltam a +90kg-ot, mivel a többiek kezdők, és nem akartam a súlyemelős feladatoknál túl nagy súlyt rájuk rakni.

Feladataim
:

Súlyemelés:
5min AMRAP:
power snatch + overhead squat + (back) thruster + back squat jump + (back) thruster @50kg

Saját testsúly:
100 burpee for time

Vegyes:
Fran, azaz 21-15-9 for time:
thruster @40kg
pullup

Szerencsére a sorsolás kedvező volt a súlyemelésnél, csak +10kg-mal kellett nagyobb súlyt használnom, mint a saját súlycsoportomban. A saját testsúlyosban reménykedtem, hogy a cirka 20kg-os testsúlykülönbség itt a javamra válik. A Fran-t pedig egyszerűen csak utálom, de húzhattam volna rosszabbat is, pl. ahol a súlycsoport miatt 100kg-ot kellett volna elemelnem 2*10-szer. :) Amúgy az első fordulóban az első és a harmadik feladatom ugyanezek voltak...

A versenyt Karesz kezdte, és rögtön nyert is egy szoros csatában! Utána Feri és Barna ismerkedtek a kétkezes súlyokkal számukra idegen gyakorlatokban, de remekül helyt álltak. Az én feladatomba került a szakítás, a fej fölötti guggolás és a súllyal ugrálás. Ez megint szerencsés volt abban a tekintetben, hogy a szakítás sokkal összetettebb gyakorlat, mint a felvétel és a lökés, nekem pedig már van egy kis tapasztalatom a súlyemelő edzéseknek köszönhetően. Mondjuk, azon leszek, hogy a többieknek is menjen ez mihamarabb. :)
Nyolc kört pörgettem ki öt perc alatt, és néha elég nehéz volt kiszakítani a súlyt, itt igencsak érződött a kihagyás. A többi rész egész jól ment, kifejezetten örültem a fej feletti guggolás magabiztosságának. Börni, ellenfelem, majdnem 12kört teljesített, egyértelműen övé volt a feladat. :)
A lányoknál Panka, aki úgymond a mi csapatunkban versenyzett, 60kg-ig jutott a felvétel&lökés 1RM feladatban, ami nagyon szép eredmény!
A saját testsúlyos feladatoknál is jól pörögtünk, persze a duplatekerést még gyakorolni kell, de panaszra nincs okunk. Feri elég szoros meccsen kapott ki, Barna pedig iszonyatosat küzdött a kézállásban karhajlítással! Az utolsó percben az 50guggolását vastaps kísérte végig. Az ilyen pillanatokért éri meg nagyon küzdeni, sportolni, szurkolni, közösséget építeni. Gratula mindenkinek, aki ott volt!
A 100 burpee, szerencsére, Börninek sem erőssége, fej-fej mellett haladtunk, majd fokozatosan sikerült pár ismétlésnyi előnyt összeszednem. Végül 7:39-es idővel, 10-12 burpee-vel hamarabb hagyhattam abba. Még egy pont ide. :)
Panka a húzódzkodás, dobozra ugrálós feladatban is remekelt, ha nálunk játszott volna, már dupla annyi pontunk lett volna. :)
Az utolsó körben a vegyes feladatoknál Karesz húzta ki a kettlebell szakítást, mint egyedüli nem kettlebelles. :) Gyorsan megtanítottuk, és a versenyhez szükséges formát hozta is. Feri megint csak pár ismétléssel maradt le, komoly eredménybeli fejlődés lesz itt, amint lesz több gyakorlati tapasztalat. Barnáé volt az evezés, ahol mind őt, mind ellenfelét körbe állva, centikről buzdítottunk, esélyt sem adva a lazításra. :)
Nekem a Fran maradt a végére. Januárban nem fejeztem be, most ezen akartam változtatni. Valami csoda folytán a kippingre egész jól ráéreztem, megy ez a fejben edzés nagyon. :) A thruster-eket szét kellett szednem kezelhető mennyiségekre, ötösével, hatosával haladtam. Nagyjából akkor fejezte be Börni, amikor nekem még a 9-es sorozat hátra volt, és két percem maradt. A közönség, a csapat, szerencsére nekem is segített az utolsó másodpercekben és kiszurkolták a húzódzkodásokat, épp időre. Tehát, van egy befejezett Fran-em is 10perces idővel, amit úgy harmadolni kéne a közeljövőben... :D
Panka utolsó feladatában egy másodperccel nyert, szép bemutatkozás volt ez a crossfit terén. Reméljük, majd az egyéni versenyeken is sokat láthatjuk, mindig jól jön, ha bővül a női tábor is!
Összességében 13:2-re kikaptunk, de egy nagyon jó, harcos csapat jött össze, akik, remélem, a későbbiekben is ott lesznek a versenyeken! Először pl. jövő hét szombaton, amikor az utolsó fordulót tartjuk meg Érden, a Testakadémiánál. Várunk minden kedves szurkolni vágyót, de addig is lehet lájkolni a facebook-oldalunkat: Hungarian Cross Challenge.

Gratulálok a csapatunknak a lelkes versenyzéshez, helytálláshoz, az ellenfeleknek a győzelemhez, a bíróknak a színvonalas munkához és köszönjük mindenkinek a szurkolást!

Ricsi

Megjegyzések

Gábor üzenete…
Na ez egy tartalmas beszámoló volt, köszi!
Gratulálok a csapatnak, nem sok ember vállalta volna be ezt a versenyt CF jellegű edzés nélkül!
Ha a 3 RKC közül húzza valaki a snatch-et, akkor egyértelműen ti nyeritek azt is.
Ritchy üzenete…
Köszi szépen itt is. :)
Ritchy üzenete…
@Attila: köszi szépen!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat