Pótlás

Kicsi elmaradás van a blogolás terén. :(
Két hete befejeztük a csoporttal Geoff Neupert - Kettlebell Burn programját. Vagyis a kétharmadát, mert heti három edzés helyett csak a szokásos heti két közös foglalkozásokon csináltuk. Nagyon meg vagyok elégedve, király program. Alapgyakorlatok alkotják, mellyeket hosszan, sokat gyakoroltat. A nevéből adódóan a zsírégetésre megy, ehhez ad táplálkozási tanácsokat. Persze, ha mindig a megfelelő nagyságú bellel dolgozunk, akkor az izomnövekedés sem marad el. :) Szeretem pontos számokkal alátámasztani az eredményeket. Legutóbb a program előtt augusztusban mértem testösszetételt, majd január második felében, végül most március elején.

Augusztus:
Testsúly: 74.9kg
Izomtömeg: 37.9kg
Testzsír tömeg: 8.9kg
Testzsír%: 11.9%

Itt még össze-vissza edzettem, majd az október teljesen kiesett. A programot november elején kezdtük. A minőségi táplálkozásra viszont már október óta nem figyeltem.

Január:
Testsúly: 80.6kg
Izomtömeg: 39.3kg
Testzsír tömeg: 12.8kg
Testzsír%: 15.9%

Csak azért mértem, hogy számszerűen is lássam, mennyire volt sz*r a kajálásom. :)

Március:
Testsúly: 80.9kg
Izomtömeg: 40.1kg
Testzsír tömeg: 11.9kg
Testzsír%: 14.7%

Öröm, és bódottság, az izomtömeg folyamatosan nőtt, a végére pedig a zsír is kezdi megtanulni a helyét, ami nem rajtam van. :)
Természetesen nem csak ez a heti két edzésem volt, januártól be-bejött heti egy súlyemelés, néha egy kis otthoni mocorgás, de ha visszanézek, az látszik, hogy rendszer csak ebben a két edzésben volt.
A csoportokban is mérhető eredmények születtek: többen nagyon közel kerültek a nagyobb súlyokkal (20kg, 24kg) is a 100snatch/5perc-hez, illetve Péterünk két egymást követő csütörtökön meg is csinálta a snatch-tesztet! A használt bellek és teljesített sorozatok alapján általános erősödés következett be mindenkinél. 28-as, 32-es belleket kellett beszereznem januárban! :) Mindig felírtam, ki mit teljesített. :) Ezt a végén mindenki megkapta, így visszanézhető edzésről-edzésre a teljesítmény.

A múlt héten kis lazító edzések voltak, kedden-csütörtökön súlycsökkentő formában elindultunk a beast-től egészen a 8-asig. Swing, goblet squat, clean, snatch volt porondon. Sikerült egy-két nagysúlyos clean, 32-es snatch, melyek remélem elég motivációt adnak a további edzésekhez mindenkinek. :)

Nekem csak kedden volt edzés, illetve szerdán súlyemelés. Nem volt túl jó az a nap az edzésre, mert meghúztam a hátam, majd combommal, később pedig a fejemmel tompítottam 50kg-os súlyok letételekor...
Szombaton Adrival egy nagyon jól sikerült RKC-lépzésen voltunk, ahol Gabi, Feri, Tamás és Péter tartottak nagyon színvonalas, tartalmas előadásokat!

Ricsi

Megjegyzések

free üzenete…
A testösszetétel méréseket hol végezted? Saját kütyü, vagy orvos?

ps: jó voltál vasárnap!

T. Gábor
Ricsi üzenete…
Szia!
Egy InBody testösszetétel mérő gépet használok. A Móricz közelében, a Buda Fitnessben van egy: http://www.budafitness.hu/. 2000Ft egy mérés.

ps.: Köszi, Ti nyomtátok jól, egyszerű dolgom volt. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat