Hungarian Cross Challenge előselejtező

Azt kellett tapasztalnom nyaralás alatt, hogy meghirdették a


versenyt. Nagyon szeretem ezeket a kezdeményezéseket! Legyen minnél több, nívós crossfit, kettlebell verseny Magyarországon. Bár az egy hónap kihagyás semmi jóval nem kecsegtetett, úgy gondoltam, hogy legalább a saját videóm feltöltésével támogatom a versenyt, növelem a létszámot.

Tegnap este, kettlebellel, tartottam egy főpróbát. Gondoltam, a 2*24kg van olyan nehéz, mint rúdon az 50kg. Burpeet nem tapsolva csinálom, és lent sem fekszem a földre, normál karhajlítást végzek, így ezt is gyakorolni kellett.
Íme az eredmény:

Idő: 3min 36sec. Az első két burpee-sorozatban többet csináltam, az utolsó jerk meg alig ment ki... A talpam begörcsölt a végén. Elég vacakul ment, de reméltem, rúddal csak gyorsabb lesz.

Ma reggel elmentem a Sporttemplomba, és felvettem a hivatalos előselejtező feladatot. Nehezen álltam oda, mert már tudtam, milyen sz*r. :) Bemelegítésként 5-5 clean&jerk-öt csinéltam 20-, 30-, 35-, 40-, 45kg-mal és 3-at 50kg-mal.
Első nekifutásra elrontottam a második clean&jerk-öt :), úgyhogy kezdetm előről.
Ezt sikerült produkálni:

Idő: 3min 56sec. A súlyemeles szörnyen ment, a burpee érzésre jobb volt. Úgy gondolom, hogy edzett állapotban, jó súlyemelő technikával 2min 45sec körüli időre képes vagyok. Pár hónap múlva tesztelni fogom.

Korábban úgy gondoltam, szombaton megismétlem, hátha tudok javítani, de ez nem az az idő és forma, amiből normális mennyiséget most le tudnék faragni. Egyelőre ennyi, és várom a következő hasonló megmozdulást! :)

Ricsi

Megjegyzések

Kovács Lacee üzenete…
Büszke vagyok rád! Köszi, hogy így állsz ezekhez a dolgokhoz, bár több RKC gondolkodna hasonlóan.

A technika még tényleg javítandó, de ígéretes tanonc vagy:)
Juci SFG üzenete…
Szerintem ez tigrisség :)

(Nyaralásos képes élménybeszámoló nem lesz valahol/valamikor?)
Ricsi üzenete…
@Lacee: köszi szépen!
Én azt vártam, hogy nagy RKC-versengés is lesz, és tele lesz minden fórum RKC-videókkal, de nem. Kicsit értetlenül állok ezen dolgok előtt.

@Juci: Neked is köszi! :)

A nyaralásos képeket nagyüzemben válogatjuk, küldök majd linket, beszámolót is készítünk, vagy tartunk esetleg személyesen, de a blogra valszeg csak pici szemezgetések kerülnek majd ki.
Tök jó, Ricsi!
RRRRRRRRatulálok!

reflektálva az elvileg elvárt RKC-s tolongásra: tőlem max. annyi telik, hogy szurkolok. Erre rászánnék egy csomó időt, ha a sajátomnak érezném a CF-et, de sajnos nekem csak pár elég vidám gyakorlatsor jutott Laceetól,mert eddig terjed a kapacitásom. Meg ...szerintem ehhez én öreg vagyok már.
Ettől függetlenül lelkesen szurkolok mindenkinek :-)
Sanyi, az ugri-bugri nyulacska üzenete…
Na, ezt Nálad látva, ma én is kipróbáltam, de számomra meg ez burpee nevű ugra-bugra maga a halál.
Te majd indulsz a kettlebelles változatban, én meg majd a 100kg felettiek senior kategóriájában, ahol csak rá kell gondolni a bupree-re... :)
Milyen az a kettlebelles változat?
Ricsi üzenete…
@Anikó: nem kifejezetten a női RKC-kra gondoltam, és nem azért, mert nehéz lenne a feladat. :) Inkább a férfiakban van versenyzési vágy, és vannak jópáran, akik szép teljesítményre képesek.

@Sanyi: tök jó, hogy letoltad! Látod, a 3min alatti idővel az első nyolcban lennél, ami a döntőre jogosít, hiába vagy 100kg fölött. :) Na meg ilyen versenyeken van egynéhány erőgyakorlat is, ahol kifejezetten előnyös a nagyobb tömeg.
Sanyi, alias Dumbo üzenete…
Aha, elefánt a porcelánboltban...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat