Vasi Vasember

Tegnap volt a verseny, melyet felmérőnek tekintettem, hogy kiderüljön, egyáltalán hol is állok most fizikailag. Szeptemberben ugyanezen a távon lesz az idei főverseny, szűk két hónap múlva. A ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub szervezett egy közös leutazást, ide csatlakozott kollégám, Regő is, aki rábeszélt az idei versenyekre :), és így mentünk le a versenyre. Másfél órával a rajt előtt érkeztünk meg, mely normális idő a ráhangolódásra, az átöltözésre, a kerékpár és a futócucc bedepózására, a frissítés megtervezésére. Bár ez már a XXVI. Vasi Vasember volt, szervezésben mégsem sikerült gördülékenyen a kezdés, így épphogy 5perccel a rajt előtt készültem el... Szerencsére maradt időm bekenni naptejjel a karjaimat, lábaimat, arcom. 11:45-kor volt a tervezett rajt. A tűző napon pedig sokan leégtek a verseny végére. A rajttal is csúsztunk kicsit, de így a vízben taposással meglett a bemelegítés is. :)
A Csónakázó tó 28°C-os volt. Nem fáztam benne, de még felfrissíteni sem nagyon tudott. A tömegben való úszást végképp nem szeretem, igyekeztem túl lenni ezen a részen. Két kört kellett úszni. Mindkét körben találtam egy-egy jó lábvizet, melyen tudtam spórolni az energiával és még haladtunk is. Az időm 29min 15sec lett, ami azt jelenti, hogy kicsit rövidebb volt a pálya. 7-8 percet nem gyorsulhattam szerda óta. :)
A depózás nem az erősségem. 4min 15sec volt mire elindultam a kerékpárral. Sok lassabb úszó hagyott itt le, akiket nehéz volt később behozni. Sokat elvacakoltam egy póló felvételével, a frissítés zsebekbe tételével, plusz kesztyű, sisak, szemüveg... Szerencsére a pálya nem volt túl dimbes-dombos. Összesen 185m volt a szintemelkedés. Tekertem, ahogy tudtam, de a lábaimon éreztem, hogy nem kerékpároztam az elmúlt években. Mivel az első kereket fordítva tettük vissza a szállítás után, így nem mért az órám, nem tudtam hol járunk távban, illetve a sebességemről sem volt visszajelzés. Csak a pulzust tudtam figyelni, az pedig rendben volt. Bő egy liter izotóniás folyadék volt nálam, és két energiagél frissítésnek. Az elsőt megettem, amint elindultam tekerni, a másodikat úgy féltáv felé, amikor kaptunk egy kis vizet plusz frissítőként. Ekkora távon a profiknak ez szinte kicsit sok is, de én nem akartam most eléhezni. Jó erőben értem vissza a versenyközpontba, ahol megint viszonylag sok idő ment el a cipőcserével. 1h 22min 03sec lett a táv, mely kicsit kevesebb volt, mint 40km, összesen 38.3km-t mértem gmaps-en.
A futás négy körből állt a tó körül. Itt már volt szurkolás is. Egy körön belül két helyen kaptunk vizet, illetve slag és zuhany is volt. Mire egyik helyről a másikhoz értem, megszáradt a ruhám... Kivéve a cipőm, ami 10km-ig nem probléma, hosszabb távon kidörzsölést, vízhólyagot eredményezett volna. A második kör elején megettem a harmadik gélemet, ez elég is volt a végéig. Persze mindenhol ittam vizet továbbra is. Éreztem, hogy jól megy a futás, ami meglepő volt a régi tapasztalatok fényében. Elég egyenletes köröket tudtam menni. Az evés miatt pont a második volt a leglassabb, de utána folyamatosan tudtam gyorsulni. Ekkor szintén hajráztam, és ott is hagytam pár embert a cél előtt. Végül 55min 18sec alatt futottam le a 10km-t.
A teljes időm pedig: 2h 53min 32sec lett. Nem gondoltam a verseny előtt, hogy beférek 3h alá. Teljesen meg vagyok elégedve a teljesítményemmel. Tudtam volna pár perccel gyorsabbat minden számban, de nem hajtottam ki magam, mint pl. akit infúzióra kötöttek. Jól ment a frissítés, és tudom, hogy hogyan gyorsulhatnék a depóban. Jó tapasztalatszerzés volt. Remélem, szeptemberben meglátszik majd az eredményemen!
A verseny után szilárd kajára jó sokáig nem vágytam. Csak döntöttem magamba a folyadékot. A visszapótlás is jól sikerült. Reggel 75kg-mal mérlegeltem, este is ennyi voltam. Persze ma reggelre 73.4kg-ra esett vissza a súlyom, ami több éves negatív rekord, de ennek nagy része csak folyadék. Holnapra ez is megoldódik, mert ma ünnepeljük családi körben öcsém diplomáját. :)

Ricsi

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Szia Ricsi!
Gratulálok az eredményhez!
Ricsi üzenete…
Köszi szépen!
Juci SFG üzenete…
Ez kitűnő!
Nagyon örülök és szívből gratulálok :)
GRATULÁLOK NAGYON én is! :-)
Ricsi üzenete…
Juci, Anikó, köszi Nektek is! :)
atom üzenete…
Gratulálok, nagyon szépen mentél!

Depózásban engem megverni nem lehet (úgy értem: hátulról), most mégis egész gyorsra sikerült, aminek a titka a triatlon-mez volt. Semmi cécó: sisak, szemüveg, cipő, hajrá. Kesztyű se kellett. Futásnál meg csak cipő és sapka.
Ricsi üzenete…
Köszi, atom, Neked is gratula! :)
A mez tényleg sokat könnyít, szeptemberben már én sem fogok vacakolni ennyit. :)
erdodim üzenete…
Je! Szép munka volt!
Ricsi üzenete…
@erdodim: Köszi szépen! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat