Triatlon VB, Budapest

Szeretem a triatlont. Párszor már kacérkodtam a versenyzéssel is, és idén, hosszabb kihagyás után újra tervbe vettem pár versenyt. Egy kollégám is nagyon komolyan edz, és volt kedves, rábeszélt, hogy nevezzek a Dextro Energy Triathlon ITU World Championship Series Grand Final Budapest 2010 nevet kapó versenyre. Ez egy hét állomásból álló sorozat, melynek záró versenye lesz most Budapesten. A táv az olimpiai táv, azaz 1.5km úszás, 40km kerékpár, 10km futás. Természetesen, nem a profi mezőnnyel indulok. :) Minden országban a hazai versenyzőknek limitált létszámban lehetőséget adnak korcsoportokban nevezni, és átélni egy ilyen kaliberű verseny hangulatát. Június 2-án indult a nevezés, és gyorsan kellett cselekedni, mert estére már be is telt a 30-34 éves korcsoport. Nagyon jó konkrét célokat kitűzni, mert így a felkészülést is komolyan kell venni. Úgy szűk 14 hetem van a versenyig, és nemsokára lesz tíz nap, mikor szünetet kell tartanom a három sportág gyakorlásában. Ezzel együtt két hat hetes felkészülési ciklust tervezek, melyből azért nem hagyom el a súlyzós edzéseket.
Ez volt az első hat hét első napja:

Egy rúd felpakolva 45kg-mig:
1 front squat @45kg
1 military press @45kg
8 front squat @45kg
1 deadlift @45kg
5 clean & press @45kg
5 thruster @45kg
10 burpee & pullup
8 front squat
1 clean & press @45kg
4 clean & push press @45kg
1 overhead squat @45kg
8 overhead squat @20kg

2km bemelegítő kocogás
400m futóiskola, benne 2*50m magas térd, és 2*50m sarok emelés

Időre, azaz 1:48/400m-es átlaggal:
400m - 1min 32sec
200m séta/kocogás
800m - 3min 38sec
200m séta/kocogás
1200m - 5min 21sec
200m séta/kocogás
800m - 3min 33sec
200m séta/kocogás
400m - 1min 46sec

Half-Tabata, front squat, 20sec munka/10sec pihenő, 4 sorozat, 9-5-4-4squat/sorozat @45kg

A BEAC-ra mentem edzeni, mely a munkahely mellett van. A konditeremben kezdtem, ahol egy rúd pont fel volt pakolva 45kg-ra, és nekem pont nem volt kedvem állítgatni semmit sem. Így próbáltam meg pár kétkezes gyakorlatot. A guggolás nem volt vészes, a military press elég határeset volt a végére, a második sorozatban inkább push press-re váltottam. A thrusterrel is minden oké, viszont az overhead squat elég bizonytalan volt, ott inkább a mozgás tanulására törekedtem, ezért felvettem egy üres rudat. A burpee-pullup jó móka volt, csak a húzódzkodó volt túl magasan, ezért előbb a bordásfalra ugrottam, onnan fogtam meg a rudat.
A pályán a bemelegítés után nekiestem a gyors köröknek. Az elsőt kicsit elfutottam. A második sorozatban már szinte tökéletesen tartottam a tempót. A továbbiakban pedig pár másodperccel mindig a tervezett köridő alatt futottam. Fejben nehéz végig koncentrálni. Sokan nem is szeretik ezeket a gyorsító edzéseket. Nekem sem kedvencem, de hatékony.
A végén visszamentem a konditerembe és egy Tabata - front squat-tal terveztem befejezni az edzést. Nahát, ennek csak a feléig jutottam... Elég kegyetlen feladat, pláne, hogy a rudat visszatenni az állványra időigényes, ezért nem sok idő marad a tényleges pihenésre.

Ricsi

Megjegyzések

Sanyi, az uszodamatyi üzenete…
Hali!

Na végre, most már legalább úszással kapcsolatos bejegyzés is lesz. A kettlebell-RKC vonalon úgyis mindenki csak golyózik, meg esetleg fut.

Apropó, tudsz egyáltalán úszni, vagy a második 6 hetes ciklus az úszástanulással fog telni? :) A szárazföldi evezés csak távoli rokona az úszásnak...

Jó edzéseket a felkészülésben, úgy is az a legjobb az egészben!
Ricsi üzenete…
Köszi, tényleg az edzés, az út a legjobb a célig.
Úszni tudok, de nem szeretek. :) A legutóbbi triatlon versenyre is úgy készültem, hogy odamentem és leúsztam. :) Azért most majd még a versenyek előtt elmegyek pár edzésre, mégsem kéne a szintidőt kihasználni. Viszont most úgy néz ki, hogy az úszás és a kerékpár csak június 20-a után kezdődik el.
erdodim üzenete…
Ez finom edzés volt :-)
Juci SFG üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Juci SFG üzenete…
Bocs, az előbb elkúrtam valamit :)

Szóval Hajrá Ricsi!!!
Ricsi üzenete…
@Juci, Misi: köszi! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat