Tabata This & Tabata Something Else

Tegnap öt tabatát csináltunk, köztük egy perces pihenőkkel. Többféle névvel is illethető ez a kombináció: "Tabata Fight Gone Bad", "Tabata This" és "Tabata Something Else", attól függően, mi a cél. Az elsőben végül is csak nyomjuk, ahogy megy, nem figyelünk másra.
A másik kettő viszont crossfit-es elnevezés, és a lényege, azon túl, hogy nyomjuk a gyakorlatokat, az, hogy számoljuk, és felírjuk az egyes sorozatokban kapott ismétlésszámokat. A Tabata This verzióban minden 4 perces tabatából vesszük azt a sorozatot, ahol a legkevesebb ismétlésszámot értük el, és azokat összeadva, kapunk egy minimum-számot. A második verzióban az 5 tabata mindegyik sorozatát összeadva kapunk egy totál-számot. Ha csak az egyikre, vagy a másikra koncentrálunk, más-más stratégiát igényel a végrehajtás. A minimumnál érdemes egy egyenletes teljesítményre törekedni, a totálnál viszont nagyobb értéket kaphatunk egy magunkból mindent kiadó módszerrel.
Mi, így első alkalommal, mindkettőt felírtuk. A későbbi ismétléseknél már csak az egyikre, vagy a másikra fogunk koncentrálni. Készítettem egy doksit is hozzá. :) Letölthető innen. Persze, a gyakorlatok átírhatóak. Most egy, csak kettlebell-gyakorlatokat tartalmazó sort állítottam össze. Ha vkinek van még egyéb kettlebell-kombinációra ötlete, ne fogja vissza magát! :)

Adri @12kg:
1. Tabata, snatch, minimum: 11 snatch, totál: 89 snatch
1min pihenő
2. Tabata, goblet squat, minimum: 8 squat, totál: 79 squat
1min pihenő
3. Tabata, egykezes swing, minimum: 13 swing, totál: 104 swing
1min pihenő
4. Tabata, viking push press, minimum: 7 press, totál: 68 press
1 min pihenő
5. Tabata, kétkezes swing, minimum: 14 swing, totál: 113 swing

Tabata-minimum: 53, Tabata-totál: 453


Ricsi @24kg:
1. Tabata, snatch, minimum: 9 snatch, totál: 73 snatch
1min pihenő
2. Tabata, goblet squat, minimum: 10 squat, totál: 86 squat
1min pihenő
3. Tabata, egykezes swing, minimum: 12 swing, totál: 101 swing
1min pihenő
4. Tabata, viking push press, minimum: 7 press, totál: 68 press
1 min pihenő
5. Tabata, kétkezes swing, minimum: 14 swing, totál: 112 swing

Tabata-minimum: 52, Tabata-totál: 440


Utána volt öt perc pihenő, majd Rezső-féle fekvőtámaszok jöttek. Különböző kombinációkban összesen 62. Nekem kétszer, mert a második haladón is megcsináltam. :)

Ricsi

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ez elég kemény menet. Tetszik, és tuti ki fogom próbálni.
Ricsi üzenete…
Reméltem is, hogy lesz aki utánunk csinálja! :) Írjátok meg a minimum és totál számokat mindenképp.
Arthur üzenete…
Összefoglalva? valódi életközeli élmény volt: a 20 kiloval a végére gyakorlatilag önkívületi állapotba kerültem. Tényleg a teljes testet átmozgató gyakorlatsor. Ezt onnan is tudom, hogy térdtől könyökig mindenre kiterjedő izomlázam van. Egyébként nagyon jól kijött a minimum-maximum logika: ott ahol az elejét nagyon meghúztam, a vége 2/3-1/2 ismétlésszámra estem vissza, ahol "komótosan" keztem, ott a ciklus végéig meg tudtam tartani a kezdő ismétlésszámot...
Ricsi üzenete…
Látod-látod, kellett Neked az az egy hét kihagyás? :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat