Léböjt

Heti egy napot mostantól a léböjtnek fogunk szentelni. A mai nap volt az első. Na nem Inka Pál és rokonai segítenek majd kibírni ezeket a napokat :), inkább a 100%-os gyümölcslevek (már, ha éppen lehet ilyet kapni), illetve zöldséglevek, víz, tea egy kis csípős fűszerrel pl. cayenne bors, fekete bors, curry, gyömbér. Egy-egy ilyen nap segít tehermentesíteni a gyomrot, a beleket, jót tesz az emésztésnek.
Edzettem is, de csak keveset, bár ez nem a kaja hiánya miatt alakult így, inkább az idő rohant el...

CC - leg raises:
Step 3: 1*20 flat bent leg raises
Step 4: 3*25 flat frog raises
Step 5: 1*5 flat straight leg raises (csak hogy meglegyen a 100)

1*3-as clean&press létra @24kg

Ricsi

Megjegyzések

MOM biopiacon tudtok jó innivalókat beszerezni, az 5 literes nem sűrítményes almalé nagyon finom, van bodzás és meggyes is, meg van ott egy csomó algás inni is (főleg spirulinás) ami szintén egy istenáldása.egy csomó teljesen emberbarát árú cucc van :-)
Ricsi üzenete…
Köszi szépen!
Teljesen elfelejtettük a MOM piacot, de akkor megyünk meglátogatni. :)
Ha van időtök,keressétek meg a Mézes Margóékat,( Boronyákné Papp Margit) iszonyatos finom a mézük. Időnként azon élek. A medvehagymaméz a legjobb. És hivatkozzatok rám, még szerintem meg is puszilgatnak- nagyon kedves emberek :-)
Imike üzenete…
Szia Ricsi!
Abszolút érdeklődés szintjén, a léböjtnek nem az az egyik feltétele, hogy semmilyen rostot ne vigyél be a szervezetbe? Csak a 100%-os itókák miatt kérdezem, mert azokban azért elég sok van.
Ricsi üzenete…
@Tiekuanyin: köszi, megkeressük Őket! :)

@Imike: szerintem fontos, hogy a bél megőrizze perisztaltikus mozgását, ne tunyuljon el akkor se, amikor csak folyadék kerül a szervezetbe. Elég pihenő jut így is az emésztésnek, hogy nem kell a szilárd táplálékkal foglalkoznia. Ezért iszunk rostosat is, teát, vizet is vegyesen.
Imike üzenete…
Én értem, meg támogatom is :) Csak azért kérdeztem, mert múltkor pont ezzel foglalkozott az egyik tv műsor, és a néni leszűrte a brokkoli levest, hogy semmilyen élelmi rost ne jusson be a szervezetbe. Amit igazából nem nagyon értettem, mert nekem ez úgy tűnik, mintha édesített főtt vizet ittak volna. Legokosabb tanulmányaim szerint a növényi rost nagyon is jót tesz a szervezetnek, szal...
Amúgy az ilyen léböjtöknek milyen pozitív hatásai vannak? Mármint konkrétan, amiket érzel is?
A yucca hatásáról hallottál már? Tudsz róla mondani valamit?
Azért kérdezem, mert TSC után én is szeretnék egy kis szünetet tartani, és a sok felgyülemlett "mocskot" kimosni a szervezetemből, de igazából nem sok ötletem van, hogy hogy kell ezt.
Ricsi üzenete…
Well, az ayurveda szerint a legtöbb embertípusnak nincs szüksége 3 napnál hosszabb, folyamatos böjtre, léböjtre. Ezért is választottunk heti egy napot, viszont azt rendszeresen. A gyomor, a bélrendszer tehermentesítése a fő cél. Sokan azért szűrik le a leveseket is, hogy még a rostoktól is kíméljék a beleket. Ez rövid távon még rendben lehet, de hosszú távon nagyon lelassul az emésztés, és pont a tisztulás, a belek kiürülése nem lesz teljes.
Eddig két ilyen napon vagyunk túl, az edzésben nem hátráltat, a gondolkozás is megy a melóhelyen, testsúlyom is rendre alacsonyabb másnap reggel. Estefelé hiányzik a rágás, de ki lehet bírni. :)
A yuccáról olvastunk, van is otthon egy kevés tabletta formájában, de nem használjuk rendszeresen. Vmilyen formában segít kimosni a beleket, de egyéni tapasztalatra kell hagyatkozni, hogy bejön-e vagy sem.
Teljesen egyetértek Ricsi,illetve nekem is ezt mutatja a tapasztalatom. Én egyébként 2 naposat szoktam tartani, kb.3 havonta, első nap kb. 7 dl savanyúkáposztalé, 2-3l fürdeilúgos víz, meg kb.7-8 dl zöldséglé. második nap vagy sima löttyösre főtt zabpehely,vagy gyógytea,vagy reszelt alma.
Na egy ilyen után a 24 kilós érthetetlen módon 16 kilósnak tűnik,és az ízületeim olyan könnyűek lesznek,mint a madártej tetjén a felhők :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat