Edzünk, edzünk

Tegnap voltam Bikram jógán. Általában nem szeretem, ha óra közben kinyitják az ajtót, még, ha csak egy percre is, de most nagyon kellett. Kint is meleg volt, bent pedig 40C°. Hamar eljött az az idő, ami után csak a következő mozdulatra tudtam gondolni, na meg a legminimalistább mozgásvégzésre. Jó, hogy mentem jógázni, de most még jobb volt befejezni. :)

Ma új tesztfeladatot találtam magamnak. Az index.hu Alakformálás fórumán többen is előfordulunk a kettlebell-es körökből. Robzon kollégám ( két munkakörben is :) ) ecsetelte épp, hogy a függésben lábemelés fejhez mennyire jól kéne menjen sok embernek. De, nem megy. Sok a negatív tapasztalata. Én belőttem magam öt ismétlésre. Gondoltam, ennyi csak megy, bár ebből azért mindig gyenge voltam. Ha nem megy, akkor a csoport kemény edzést kap. :) Hát, őszintén, négyet sikerült összeszenvednem. Az sem volt szép, nyújtott lábas emelés... Szóval, jött az edzés:

Brutal Minimalist Fitness:
A török felállásokat elhagyjuk, csak a swing-guggolás kombinációt csináljuk, de azt időre.
6min 50sec @24kg
Új rekord. :) 24 másodpercet javítottam a korábbi időmön. A csoport keményen dolgozott, és nagyon jó idők születtek, még négyen fejezték be 8 perc alatt ezt a gyakorlatot. Mindenki 24kg-mal swing-elt.

1-1l,r turkish get up @24kg
1-1l,r shoulder flow @24kg
1-1l,r turkish get up @24kg

5-5l,r viking push press @24kg
3-3l,r windmill @24kg
5-5l,r viking push press @24kg
3-3l,r windmill @24kg

Tabata:
egykezes swing, 20sec/10sec, 8 sorozat, 12swing/sorozat @24kg

5-5l,r halo @24kg

Kis pihenő után, míg a többiek elmentek átöltözni, én gondoltam, helyre rakom azért az önbecsülésem :), és megnézek egy kis two hands anyhow gyakorlatot. 40kg+32kg-ra gondoltam elsőre. Felvettem a 40-est, bent press-ben kinyomtam, lent guggoltam, hogy felvegyem a bulldogot, majd hamar rájöttem, hogy ez nem fog menni. Meg kellett volna nézni előtte, hogy csak úgy fel tudom-e bicepszből emelni. :) Erre keményen edzeni kell. Na, akkor legyen a 24kg-os. Bent press-ben a monster, leguggolok, felveszem, "kicsit" nehéz volt azért, majd ott "ülök" a sarkamon gobblet guggolásban. Innen durva dolog volt, de felálltam. :) 24kg-ost kinyomtam.
Teljesítve: 2HA @40kg+24kg! :D

Ricsi

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ricsi, gratula, ez kemény!

Üdv
Tibi
Balázs Csata üzenete…
Nagyszerű 2HA, gratulálok!!!!!
Ricisú üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen üzenete…
"When you can complete the swing/squat section of the workout in less than twelve minutes your endurance will be approaching mutant status." :)
Egyébként most látom hogy az eredeti az hindu squat...azzal durvább sztem. Viszont a javasolt burpee-re ne is gondolj!!! :)

Miki
Ricsi üzenete…
Köszi szépen! :)
Ricsi üzenete…
@Miki: nem szeretném megzavarni azzal a csoportot, hogy a hindu squat-nál felemelkedik a sarok, illetve a térd a lábujjak elé megy. Elég a "normál" guggolás. A bupree-vel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy mindennek van határa. :)
Névtelen üzenete…
Gratulálok!

Bajzáth RKC
Adri üzenete…
@Attila: köszi. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat