Vakációóóóóó!

Végre ma felírhatjuk a V betűt is! Mindketten sikeresen teljesítettük az összes vizsgát, így - hivatalos megnevezéssel - sportedzők lettünk testépítés-fitnesz szakágban! :) Juhhhéj!!!

Adri & Ricsi

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Gratulálok! Üdvözlet a klubban!

Akkor kellene nekem egy 4 napos haladó tömegnövelő edzésterv a hátizomra dominánsan, 4500Kcal-ás étrenddel, a proteinbevitelt 100kg-os kiinduló testsúlyra optimalizálva, 2,5-es szorzóval.
Köszi!

:)))
Adri üzenete…
Köszi!
Elsőre gondolatra dupla kettlebell. ;-)
Kajaügyben nem fogyni akarsz éppen? :)
Parittya üzenete…
Nekünk is Dubecz oktatta az edzéselméletet anno 6-7 éve. Egészen a sejtekig lementünk...
Úgyhogy Dubecznél egy 90% feletti eredmény már-már PHD szint!

A Testépítést Osváth Péter, a Sportegészségügyet Osváth Péter és Bakanek György oktatta felváltva. Mindkettő nagy tudással rendelkező ember. Nektek is?
A többire már nem emlékszem, talán nem véletlenül...

Testépítő edzőként első gondolatra dupla kettlebell? Hát ezt tanultátok?! :))

Egyébként csak a beadandó feladatomat írtam, mert erre pontosan emlékszem, ezt kellett beugrónak vinni a Testépítés vizsgára. (Vagy 10 közül sorsolták a témát) Ez volt a házi dolgozatom témája. Gondolom nektek is volt valami?

Még egy kérdés:
Félévkor egy nagyon brutál anatómia teszt volt, aki azt nem teljesített 60%-ra, az nem folytathatta a évet. (Hárman ki is estek tőlünk) Most volt ilyen?
Ricsi üzenete…
A testépítést és a sportegészségügyet nekünk is Osváth Péter tanította. Dubecz mellett még az Ő órái miatt érte meg ide járni, illetve a gyakorlati órák is jók voltak. A többi felejthető. Bakanek Györggyel nem találkoztunk.

Házi dolgozat nekünk is volt, abban a vállra volt kihegyezve a kérdés, és a futásra, de a táplálkozást nem érintette.

Félévkor szintén volt egy jó kis anatómia vizsga, készültünk is rá keményen.

"Testépítő edzőként első gondolatra dupla kettlebell? Hát ezt tanultátok?! :))"
Csináltál már double clean & jerk -et? :)
Unknown üzenete…
Gratulálok Mindkettőtöknek! :)
Üdv, FeRKC
Parittya üzenete…
Dupla Clean és Jerk. Ezt a Jerk szót már vagy hatszor megkérdeztük Gabitól, de mindig rögvest el is felejtjük. Akkor mi is az?
Adri üzenete…
Köszi, Feri!

Sándor, a jerk a lökés. Kicsit nehéz leírni, hogy mégis hogy néz ki. Gondolom, rákerestél a neten. Én néztem pár videót, hogy linkeljek, egyet sem találtam, ahol szép lett volna a kivitelezés. A jerk, lökés, is úgy indul, mint egy push press, csak itt az első rugózást egy újabb rugózás, dobbantás követi, amikor úgymond a golyó alá esel, lockolod a könyököd, és úgy álsz fel. Gabi biztos meg tudja mutatni, az RKC II után főleg. Én Pétertől tanultam meg, és tényleg nem láttam a neten az Ő bemutatásához hasonlóan szép, szabályos kivitelezést. Nagyon hatékony gyakorlat, és nagyon intenzív is. Mostanában ismerkedem vele. Ősztől fogok komolyabban dolgozni ezen a gyakorlaton, addig a változatos napokon gyakorlom.

Tényleg, hogy szólíthatlak? Sándor, Sanyi, Parittya, Eszes? Szép választék. :)
Sanyi üzenete…
A Sanyi megfelel.

Most már emlékszem, Gabi egyszer nekifutott a megtanításának, csak egyrészt folyamatosan a lökés szőt használta rá, másrészt, a mozgást az istennek sem tudtam elsajátítani: nagyon berögzült a sok-sok év gyúrás alatt, hogy semmi lendület... Pláne kettő egymás után. Még a push press el is megy, de már a vikinget sem szeretem. Mivel én csak a saját szórakoztatásomra edzek, így megtehetem, hogy válogatok a gyakorlatok közt :)

Aztán úgy döntöttünk (főleg az én sugallatomra), hogy egyelőre túl bonyolult mozgás számomra. De látom, Neked tetszik. És ez így helyénvaló.
babzsak üzenete…
Gratulálok!
Adri üzenete…
Babzsák, köszi!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

14.07.14. - 14.07.20

13.05.20, hétfő

13.05.18, szombat