Vakációóóóóó!

Végre ma felírhatjuk a V betűt is! Mindketten sikeresen teljesítettük az összes vizsgát, így - hivatalos megnevezéssel - sportedzők lettünk testépítés-fitnesz szakágban! :) Juhhhéj!!!

Adri & Ricsi

Megjegyzések

Szabó Sándor üzenete…
Gratulálok! Üdvözlet a klubban!

Akkor kellene nekem egy 4 napos haladó tömegnövelő edzésterv a hátizomra dominánsan, 4500Kcal-ás étrenddel, a proteinbevitelt 100kg-os kiinduló testsúlyra optimalizálva, 2,5-es szorzóval.
Köszi!

:)))
Adri & Richárd üzenete…
Köszi!
Elsőre gondolatra dupla kettlebell. ;-)
Kajaügyben nem fogyni akarsz éppen? :)
Parittya üzenete…
Nekünk is Dubecz oktatta az edzéselméletet anno 6-7 éve. Egészen a sejtekig lementünk...
Úgyhogy Dubecznél egy 90% feletti eredmény már-már PHD szint!

A Testépítést Osváth Péter, a Sportegészségügyet Osváth Péter és Bakanek György oktatta felváltva. Mindkettő nagy tudással rendelkező ember. Nektek is?
A többire már nem emlékszem, talán nem véletlenül...

Testépítő edzőként első gondolatra dupla kettlebell? Hát ezt tanultátok?! :))

Egyébként csak a beadandó feladatomat írtam, mert erre pontosan emlékszem, ezt kellett beugrónak vinni a Testépítés vizsgára. (Vagy 10 közül sorsolták a témát) Ez volt a házi dolgozatom témája. Gondolom nektek is volt valami?

Még egy kérdés:
Félévkor egy nagyon brutál anatómia teszt volt, aki azt nem teljesített 60%-ra, az nem folytathatta a évet. (Hárman ki is estek tőlünk) Most volt ilyen?
Ricsi üzenete…
A testépítést és a sportegészségügyet nekünk is Osváth Péter tanította. Dubecz mellett még az Ő órái miatt érte meg ide járni, illetve a gyakorlati órák is jók voltak. A többi felejthető. Bakanek Györggyel nem találkoztunk.

Házi dolgozat nekünk is volt, abban a vállra volt kihegyezve a kérdés, és a futásra, de a táplálkozást nem érintette.

Félévkor szintén volt egy jó kis anatómia vizsga, készültünk is rá keményen.

"Testépítő edzőként első gondolatra dupla kettlebell? Hát ezt tanultátok?! :))"
Csináltál már double clean & jerk -et? :)
Ferenc üzenete…
Gratulálok Mindkettőtöknek! :)
Üdv, FeRKC
Parittya üzenete…
Dupla Clean és Jerk. Ezt a Jerk szót már vagy hatszor megkérdeztük Gabitól, de mindig rögvest el is felejtjük. Akkor mi is az?
Adri & Richárd üzenete…
Köszi, Feri!

Sándor, a jerk a lökés. Kicsit nehéz leírni, hogy mégis hogy néz ki. Gondolom, rákerestél a neten. Én néztem pár videót, hogy linkeljek, egyet sem találtam, ahol szép lett volna a kivitelezés. A jerk, lökés, is úgy indul, mint egy push press, csak itt az első rugózást egy újabb rugózás, dobbantás követi, amikor úgymond a golyó alá esel, lockolod a könyököd, és úgy álsz fel. Gabi biztos meg tudja mutatni, az RKC II után főleg. Én Pétertől tanultam meg, és tényleg nem láttam a neten az Ő bemutatásához hasonlóan szép, szabályos kivitelezést. Nagyon hatékony gyakorlat, és nagyon intenzív is. Mostanában ismerkedem vele. Ősztől fogok komolyabban dolgozni ezen a gyakorlaton, addig a változatos napokon gyakorlom.

Tényleg, hogy szólíthatlak? Sándor, Sanyi, Parittya, Eszes? Szép választék. :)
Sanyi üzenete…
A Sanyi megfelel.

Most már emlékszem, Gabi egyszer nekifutott a megtanításának, csak egyrészt folyamatosan a lökés szőt használta rá, másrészt, a mozgást az istennek sem tudtam elsajátítani: nagyon berögzült a sok-sok év gyúrás alatt, hogy semmi lendület... Pláne kettő egymás után. Még a push press el is megy, de már a vikinget sem szeretem. Mivel én csak a saját szórakoztatásomra edzek, így megtehetem, hogy válogatok a gyakorlatok közt :)

Aztán úgy döntöttünk (főleg az én sugallatomra), hogy egyelőre túl bonyolult mozgás számomra. De látom, Neked tetszik. És ez így helyénvaló.
babzsak üzenete…
Gratulálok!
Adri & Richárd üzenete…
Babzsák, köszi!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rajzolás

Alkar erősítés

Fogyás